lördag 31 maj 2008

Lat lördag på bryggan

Idag är det lördag! Som vanligt på lördagar pallrar jag mig upp hyfsat tidigt för att tvätta. Idag gjorde det inte så mycket att klockan ringde tidigt för jag kunde ändå inte sova.

När första maskinen var igång begav jag mig - kors i taket - ut på en liten löparrunda. Jag gillar egentligen inte att springa, men man borde väl vänja sig vid det också. Vi får se!

Åt sommarens första (svenska) utomhusfrukost på balkongen och invigde därmed min födelsedagspresent - cafébord + stolar. Det var lite trångt men efter att ha omorganiserat lite blomlådor blev det riktigt mysigt.

När andra tvättmaskinen var klar fick jag nog av lägenheten och packade med mig den blöta tvätten och åkte ut till mamma och pappa. Där fick tvätten hänga ute istället och nu luktar den sååå gott. Man är inte bortskämd med tvätt som luktar frisk luft när man bor i lägenhet...


Resten av dagen spenderade jag på bryggan.

Kompisar har ibland undrat om man inte vill följa med till någon badplats, men vem vill trängas med 100 andra personer när man kan ha en hel brygga för sig själv!?


Svea tyckte det var för varmt i solen så hon höll till i skuggan under kanoten. I vintras gick hon knappt utanför dörren, men med detta vädret vill hon inte gå in. Sådan matte, sådan katt... Kanske!?


Efter en stund kom mor & far ner med lite fika, precis som det alltid har varit. Dagar som denna blir man nästan sugen på att flytta tillbaka till båthuset. Vi räknade ut att det var 7 år sedan jag bodde där, från april till november, då blev det för kallt.



Under sommaren var det riktigt härligt att mötas av en spegelblank sjö på morgonen när man vaknade. Lite skillnad från dagens motorväg... Även om lägenheten är fin så trivs jag inte så värst bra. Lite lustigt att det snart var 10 år sedan som jag svor på att aldrig mer flytta till en lägenhet. Det blev inte riktigt så, men någon gång kanske jag får mitt hus och min trädgård.
Jag hoppas det!

back in business

85 olästa mail och ett missat möte som av någon anledning inte synkats till min telefon mötte mig på jobbet i morse. Välkommen hem från semestern!

Trots alla löften om en mer strukturerad vardag där jag har kontroll över tillvaron och säger nej till saker som jag inte hinner med så kastades jag tillbaka rakt in i ekorrhjulet igen. Ingen tid för dagdrömmar här inte, det är bara att jobba på...

Eftermiddagen artade sig däremot betydligt bättre då jag fick möjlighet att spendera två timmar på mammas och pappas soliga balkong (sommar i Sverige också) tillsammans med dem och min hårt arbetande och idag något deprimerade vän Anna som behövde uppmuntras med lite avledande tankar om andras bekymmer. ;-)

Efter detta blev det ett varmt och dammigt pass i paddocken på min gräsätande (uppsvällda) och omöjligt charmiga Soleil!

Soleil är en hopplös häst som ingen vill ha, men mot sin matte och uppfödare är hon den goaste i världen. Så även idag då kliande myggbett mer eller mindre fick henne att sätta sig i mattes knä...


Imorgon lovar de sommarvärme så det är väl bara att fortsätta bättra på solbrännan här hemma! ;-)

fredag 30 maj 2008

Ελλάδα

Tillbaka efter en vecka i Grekland - mitt nästbästa land! (Sverige är bäst, annars skulle jag ju inte bo här - eller hur!?)

Innan 2008 har jag bara varit på en enda långresa, det var när jag var 12 år och mamma, pappa och jag hälsade på storasyster Åsa när hon var aupair i USA. I år har jag varit på tre långresor; Thailand, Japan och USA. Att åka till Grekland kändes alltså nästan som en helg på sommarstugan i jämförelse, dessutom känner jag mig väldigt hemma i Grekland efter alla mina besök där.

Karpathos var dock en ny upptäckt och denna fantastiska ö var verkligen en pärla!

Efter ett par osannolikt stressiga månader var denna lugna och stillsamma ö precis vad jag behövde. Får och getter utanför hotellet istället för liv och rörelse, ödsliga stränder med klarblått och friskt vatten!





En liten fiskeby med tavernor längs paralian fanns det såklart på ön, men nästan inga turistaffärer vilket faktiskt var underbart avkopplande!

Sol, bad, snorkling, moppeturer på serpentinvägar, grekisk sallad, moussaka, souvlaki, tzatsiki, oliver, hemgjort rödvin, meli (honung), Theodorakis och pitoreska bergsbyar präglar denna sköna vecka i maj...

Thailand i all ära, men Grekland är och förblir alltid mitt paradis!