torsdag 26 juni 2008

Havet

Idag har jag varit i Skövde med jobbet och hälsat på "blåkragarna"!

Var förbi Soleil på hemvägen också, men hur GPS:en kunde få mig att hamna i Ulricehamn är ett mysterium... Man får helt enkelt inte låta sig fördummas och lita för mycket på de där små apparaterna. Genom att förlita mig till mitt lokalsinne hade jag kunnat hitta en betydligt kortare väg till Borås från Skövde.

Imorgon efter jobbet ska jag möta upp två av mina syskonbarn i stan och åka upp med dem till sommarstugan! Vi ska lägga i båten bland annat! :-)

För övrigt längtar efter lite lugn och ro, men det kan nog dröja!

onsdag 25 juni 2008

Coachingsamtal nr 3

Idag har jag pratat med min coach för tredje gången.

Samtalen tar just nu en massa energi. Jag tvingas tänka och ta ställning och allt blir väldigt klart och tydligt. Det får mig att bara vilja lägga tillbaka locket över grytan som håller på att koka över...

Jag vill stoppa tillbaka huvudet i den varma sköna sanden igen, men det är nog ingen bra idé...

Hur ska jag orka jobba imorgon? Får nog sova på saken...

tisdag 24 juni 2008

Tom & trasig inuti..

... så känner man sig ibland... och det är nästan värre än att vara riktigt ledsen eller arg... att inte känna något alls...

Jag hade svårt att sova inatt. Behöver en handlingsplan för livet.

Annars flyter allting på. Var orkeslös på jobbet idag. Det började inte bra när jag inte fick någon parkering på Lundby. Jag tänker inte åka runt och leta parkering när jag ska jobba - det går bara inte. Så jag åkte till Arendal istället!

Nu på kvällen har jag kört hästen till mammas föräldrahem. De går i en jättemysig hage hos min morbror där och jag ville knappt åka hem igen. Hur kan jag inte bo i ett hus på landet?

måndag 23 juni 2008

Sill, färskpotatis och havsluft

Vi firade midsommar på Ängön i år och även om det inte blev någon midsommarkrans till håret så behövdes det allt plockas lite blommor till bordet...

Det blev en traditionell midsommar med sill, nubbe, färskpotatis och grillning på kvällen. Det var mysigt över lag, men med Magnus tjejkompis och hennes man samt ett nyförälskat par kände jag mig lite i vägen ibland. Jag var ganska nykter och höll mig till maten i köket en del, vilket i och för sig de andra uppskattade. :-)
Trött Mia diskar... ;-)

På midsommardagen var vi på Flinks en sväng - det var mycket folk i glasskön, men vi tog en promenad till Malö Camping och köpte glass där istället. Det var soligt, men blåsigt, fast det kan vara ganska härligt när man är ute vid havet! =)
Det här stället är en riktig svensk sommaridyll - visst ser det mysigt ut?
För övrigt hann vi med en tur till Lysekil och ganska mycket snickrande på friggeboden. Tro det eller ej, men jag har både sågat, borrat och spikat! =)

Det fina vädret höll inte i sig så länge och nu är det riktigt ruggigt ute. Även om det är lite skönt att vara hemma så saknar jag den friska luften ute vid havet. Jag trivs verkligen med att gå och pyssla i och utanför stugan och den ständiga ångesten som gnager i mig här hemma försvinner när jag är iväg - speciellt vid havet!

Nästa helg åker jag och två av syskonbarnen ut igen. Mamma och pappa är redan där uppe då och vi ska lägga i båten!

onsdag 18 juni 2008

Några bra dagar

De senaste dagarna har varit fulla med aktiviteter.

Även om det fortfarande finns obegränsat att göra på jobbet så är det inte alls lika hysteriskt som för en månad sedan. Jag hade några tunga saker framför mig (som jag behövde förbereda ordentligt) men nu har jag både betat av fredagens utbildning som jag höll för en kund och gårdagens möte för mitt globala editörsnätverk. :)

För att fortsätta på jobbspåret har jag varit på säljutbildning hela dagen idag - intressant och kul med lite omväxling.

Igår efter jobbet var jag inne i stan med två tjejer från jobbet - det var verkligen jättetrevligt och vi ville knappt gå hem! ;) Vi har väl inte pratat så jättemycket innan, men upptäckte nog ganska snart att vi pratade "samma språk"!! Hoppas att det blir fler afterworker med dessa trevliga girls! =)

Idag har jag ridit och tagit mig tid till att pyssla med hästen.

Jag har dessutom pratat med min coach igen!

Efter förra tillfället kände jag mig ganska nedstämd och hade en massa tankar, men nu känner jag mig mer utpumpad och tom i huvudet på något sätt. Vet inte om jag bara tillfälligt har stängt av alla undanskuffade tankar som tvingats fram, men de lär ju snurra runt i huvudet de närmsta dagarna. Återigen inser jag att jag ser annorlunda på saker efter att jag har berättat om de för coachen. Saker klarnar för ett ögonblick och jag upplever att jag får mer perspektiv, som att jag ser på mig själv och mitt liv med någon annans ögon!

Imorgon ska jag till hemmakontoret i Alingsås, vilket alltid är lika trevligt! Det är info-möte plus sommarlunch där imorgon! :-) Sen åker vi till sommarstugan för att fira midsommar och långhelg! :-)

Återkommer med fler tankar och förhoppningsvis lite bra foton när vi kommer hem!

söndag 15 juni 2008

50-talsfest och en ny kamera

I fredags var det sommarfest med jobbet. 50-talstemat blev lyckat och trots att jag inte hittade mammas gamla utstyrsel fick jag till det ganska bra med en prickig klänning. Maten var enkel, men ett bra band och DJ höll igång festdeltagarna ordentligt! Man fick både bugga och dansa twist vilket var hur kul som helst! :-) Det blev hyfsat sent och jag var trött hela dan igår.


Lördagen blev alltså inte riktigt lika produktiv som jag hade tänkt mig, men kvällen var trevlig med middag & tjejsnack hos Kicki.

Idag har jag och Magnus varit iväg och köpt en kamera åt mig!!! :-) Det blev en Fujifilm FinePix S8100fd.


Jag har inte lärt mig alla inställningar men här kommer några testfoton från lägenheten:


Snart är det måndag igen - bara att ladda om för en ny vecka i ekorrhjulet...

onsdag 11 juni 2008

Människor man tycker om...

Idag har jag varit på mitt gamla jobb (högskolan) med mina nuvarande chefer och pratat studentkontakter.

Det var riktigt riktigt roligt att träffa alla gamla arbetskamrater igen! Det tog jättelång tid att gå runt och prata med alla - som jag faktiskt ser som gamla goda vänner. Är jag för social tro!?

En annan sak som slog mig idag är att jag engagerar mig så mycket i allting. Så fort ett spännande förslag kommer upp så tänker jag - "det skulle jag vilja vara inblandad i". Man måste nog inse att man får sålla lite. Jag anmälde mig i alla fall på rak arm som frivillig medlem av utbildningsrådet för systemvetarutbildningen. Det verkar vara ett jättebra sätt att ha koll på vad som händer och det är nog inte alltför tidskrävande. Dessutom kan man få kontakt med studenter den vägen, vilket också är bra.

Jag har en massa saker liggande här hemma som jag borde ta tag i men jag orkar inte. Jag går nog och lägger mig i stället. Det kanske är som min coach säger - att jag har låg energi!? Jag måste reda ut mina tankar för så här kan det inte fortsätta. Har ingen kontroll alls!

tisdag 10 juni 2008

En coach...

För några veckor sedan kom en kollega skuttande och såg extra glad ut. Hon berättade att hennes coach hade kommit tillbaka från sin mammaledighet.

En coach som gör att man blir sprudlande glad?! Det skulle jag också vilja ha! Sagt och gjort, min kollega skickade ett erbjudande från coachen där det stod beskrivet om handlingsplaner etc. Precis vad jag behöver!? Eller?? Jag bokade i alla fall in ett prova-på samtal och det har jag haft nu ikväll.

Det var svårt att veta var man skulle börja. Vad ska man berätta för en främling i telefon? Men det var lika bra att berätta allt - eller så mycket man hann med på en timma...

Tankar efter samtalet: Man har kanske mer issues än vad man tror, kanske har jag bagatelliserat saker och mig själv? Det finns många besvikelser inom mig och jag är nog lite bitter (vill inte vara bitter :( - jag har ju inte ens fyllt 30 - fast det säger ju Magnus också att jag är).

Hon tyckte att det lät som om jag hade låg energi. Hon sa att enda gången jag lät glad var när jag berättade om att jag var trött på mornarna (när jag skulle berätta om en typisk dag), vad är det att låta glad över? Jag tycker ändå att jag varit ganska glad och positiv på sista tiden. Mycket mycket mer än för några månader sedan! Och att jag inte lät glad när jag berättade om vad jag tycker är roligt - det var konstigt!?

En annan sak som hon kommenterade var att jag pratade om mig själv i tredje person - på ett passivt sätt - inget som jag har tänkt på själv.

Vi bestämde i alla fall för att fortsätta prata och bokade in ett nytt möte nästa vecka. Vi får väl se vart det leder, jag hoppas att jag hamnat i rätt forum i alla fall...

söndag 8 juni 2008

Basilika-mojito & ännu en perfekt sommardag

Börjar bli tjatigt att berätta om det fina vädret, men det håller i sig!

Efter middagen igår - Anna handlade och jag lagade pastasallad med pesto, pinjenötter och avocado samt kycklingfilé med parmesan - var vi i stan en sväng. Det är inte ofta man kan gå på stan utan jacka och sitta på uteserveringar utan att frysa, men igår var en perfekt kväll för att sitte ute och dricka fruktiga drinkar. Jag som inte gillar sötsliskiga saker (typ Isbjörn & Gröna Hissen och såna drinkar som man drack på Stena Danica när man var 17-18) har blivit en drinkdrickare så här på gamla dar efter att jag upptäckt hur mycket goda fruktdrinkar det finns nuförtiden! Basilika-mojiton blev en ny favorit.

Idag har jag både hunnit med nyttiga saker som att tvätta bilen och greja lite här hemma (passar fortfarande mammas & pappas hus och katterna i "byn") samt att sova och läsa på bryggan. De senaste dagarna har det varit fullt fart på syskonbarnen nere vid sjön, men idag var jag själv nästan hela tiden och kunde slappa rejält. Nu på kvällskvisten masade jag mig även bort till Soleil och red en sväng i paddocken!

Imorgon är det nya friska tag på jobbet! Jag hoppas att jag blir lite piggare tills dess!

lördag 7 juni 2008

Att må bra...

...är viktigt och det är inte särskilt svårt när det är som det är i Sverige just nu..

Idag såg vi de första molnen på flera veckor - ja, sen innan Grekland faktiskt - men de har blåst bort nu igen.

Jag är husvakt åt mina föräldrar för tredje dagen och sitter på balkongen och väntar på Anna som ska komma bort och äta lite mat innan vi åker in till stan en sväng. Det är 27 grader i luften och 25 i sjön. Helt underbart att vara här ute när det är så här! Jag och Magnus åkte hit efter jobbet i torsdags, nationaldagen spenderade vi på bryggan och igår kväll grillade vi med systeryster+familj. Har mest varit nere vid sjön idag också, men nu är jag som sagt själv och väntar på Anna.

Annars inget nytt! Intoduktionsutbildningen i Skövde var trevlig, vi spelade minigolf och hade roligt på kvällen och jag var även ute och sprang 8 km med Hugo från Örebro-kontoret. Inte illa för en som inte gillar att springa. ;-) Det är skönt att tempot börjar avta lite på jobbet och jag hoppas att det fortsätter så över sommaren.

Foto från Karpathos.

Finns det förresten någon (om det överhuvudtaget är nån som läser min blogg) som kan tipsa om en bra kamera? Jag ska köpa en ny kamera som tar bra bilder, men vet inte vilken...

måndag 2 juni 2008

De små stunderna...

Idag har det varit en vanlig hektisk arbetsdag. Förmiddag med kundbesök, eftermiddag med utbildning osv.

Vädret är fortfarande kanon och då vill man ju bara vara ute. Utanför kontoret i Arendal finns det en liten hamn för fritidsbåtar. På en av dessa bryggor åt jag min lunch idag - med benen dinglande ner mot vattnet - det kändes nästan som semester. Det är de små stunderna som gör det!

Med nästan 30 grader i luften ute var det hyfsat varmt att spinna idag - jag är fortfarande trött!

Imorgon blir det till att gå upp tidigt för att köra till Skövde, jag skall på en tvådagars introduktionsutbildning där. Det blir nog skoj!

Och vädret verkar hålla i sig veckan ut! =) Jag njuter!

söndag 1 juni 2008

Som på den gamla goda tiden...

Vilken fantastiska dagar det har varit. Inte ett moln på himmelen på hela helgen! :-)

Idag blev det lite sovmorgon och ingen löprunda.

Vi åt frukost på balkongen. Jag tyckte att det var mysigt, men sambon tyckte nog inte att det var värt besväret att bära ut alla saker för att trängas vid det pyttelilla cafébordet.

Jag åkte upp till mamma och pappa så fort jag bara kunde för ytterligare en härlig dag på bryggan. Magnus var hemma och grejade med sin nya projektor men han kom upp en stund och badade han också.



Framåt eftermiddagen rodde jag, precis som på den gamla goda tiden, bort till Anna på andra sidan sjön. Jag hade köpt "Att välja glädje" till henne. Den boken fick mig att må så mycket bättre så jag hoppas att den åtminstone kan hjälpa henne lite grann nu när hon är så nere. Vi satt på deras brygga och småpratade ett bra tag vilket var väldigt mysigt. Förr i tiden brukade vi ofta ro eller gå över isen till varandra - jag skulle gärna ha det så igen..

När det är sånt här väder drar jag mig verkligen för att vara inomhus. Till och med att mocka hästarnas sommarbeteshage var härligt idag. Men jag måste varit en rolig syn för alla bilar som åkte förbi där jag gick i min korta sommarklänning och grova kängor och skyfflade hästskit. ;-) Gav inte upp förrän myggen blev för påflugna... Då köpte jag med mig en pizza och åkte hem till Magnus, den nya projektorn och motorvägen igen.

Värmen verkar hålla i sig och jag har noll motivation till att jobba imorgon...