torsdag 30 oktober 2008

måndag 27 oktober 2008

lördag 25 oktober 2008

Jag är en självisk människa!

Att vara självisk eller att bry sig om sig själv?
Jag har ofta vänt ut och in på mig själv för att andra ska må bra. Jag har tassat på tå och gjort en massa saker för att jag tror att det är vad som förväntas av mig, vilket har gjort mig pressad och stressad och fått mig att känna mig otillräcklig. Jag har fått höra att det är jag själv som har skapat den pressen och att jag ska vara mig själv.

Jag har jobbat på detta för att mentalt intala mig att jag duger som jag är. Att jag inte behöver göra en massa saker hela tiden för att jag ska vara värdefull.

Men varje gång jag får höra "jag saknar den gamla Mia" - så känns det som om detta inte är sant! Att jag inte alls duger som jag är! Jag är den gamla Mia för jag är fortfarande samma person. Då är det ju inte den gamla Mia som saknas utan det jag gjorde!?

Om man själv inte sätter sig själv först, vem ska då göra det? Att sätta sig själv först betyder för mig inte att man inte bryr sig om andra människor. Det betyder bara att man är vuxen och tar ansvar för sina egna handlingar och sitt eget liv.

Vad kommer jag ångra när jag blir gammal?
Att jag vänt ut och in på mig själv för att sätta andra först eller att jag förverkligat mina drömmar?!

Att följa sina drömmar är inte samma sak som att stänga ute andra. Man kan aldrig tvinga på någon annan sina egna drömmar, men man kan öppna dörren och låta dem vara med. Om den andra inte vill vara med på någonting så kan man inte hindra varandra. Det kan aldrig vara bra att stänga in en annan person i en bur för att man inte har samma mål och drömmar. Man måste låta personer i sin omgivning ha sina egna drömmar och mål!

Självständighet = ett hot?!
Jag känner mig mer och mer självständig, stark och fri. Det känns bra! Varför måste det ses som ett hot? Måste man vara "needy" och beroende av andra för att bli omtyckt!?

Att lägga sin lycka i någon annans händer!
Det är ganska lätt att göra det. Jag har själv gjort det massa gånger. "Det är chefens fel att jag inte trivs på jobbet", "det är kommunens fel att jag är olycklig eftersom de inte gav oss bygglov". osv.

Att säga - "Du gör mig olycklig" - är en otrolig skuld att lägga på någon annan. Jag vill inte bära den skulden på mina axlar. Vem vill det!?

Lycka är något som kommer inifrån. Man styr själv över sin egen lycka och det är en fantastisk känsla att inse detta - vilken makt man har helt plötsligt. Man är inget offer, man kan bestämma själv hur man ska se saker och ting och hur man ska må. Och man kan styra sitt liv dit man vill.

Det finns alltid saker som man inte kan påverka! Men man kan alltid påverka hur man ska bemöta dessa saker. Man bestämmer själv om man är ett offer för motgångarna eller ej!

Självuppfyllande profetior - man ser det man förväntar sig att se!
Googla på "självuppfyllande profetior". Det är inget hokus pokus. Tror man att någon ska vara på ett visst sätt så tolkar man deras betéende på det sättet. Man väljer själv om man vill säga "åh vad roligt att du har skyndat dig hem" eller "är det så dags att komma nu, du är ju aldrig hemma". Tänk hur mycket bättre man kan tycka om andra människor när man tänker positiva tankar! Och tänk hur mycket bättre de tycker om en själv!

En kram som inte är tyngd av anklagelser och skuld!
Det var längesen! Jag saknar det!

Spinningen fick mig att känna mig ledsen istället för avtrubbad. Jag får nog se till att träffa mina syskonbarn. De brukar ha gott om äkta kramar!

---------------------------------------------------------

Detta var lite tankar som dykt upp under förmiddagen. Men kanske är det bara strunt?! Kanske är jag en självisk person som gör människor i min omgivning olyckliga!?

Jag vill känna att jag levt mitt liv... - Gabriellas sång!

M.

onsdag 22 oktober 2008

All I have to do is dream...

Vilken röra, vilken stress!

måndag 20 oktober 2008

Vilsen själ på vift i Istanbul...

Trots långa restider och misstänkt magsår har jag haft en fantastisk helg i Istanbul! :-)

Nästan som fotot i förra blogginlägget! ;-)

En nackdel med Istanbul var dock all trafik. Vi blev sittande i köer varenda dag. Lite frustrerande när man vill uppleva saker, men det kunde man väl nästan räkna med efter förra årets Åre-resa då vi spenderade 12 timmar mer än beräknat i ett tåg! ;-)

En av kvällarna fick vi se magdans och andra turkiska uppträdanden!

Efteråt fixade Hugo en egen uteterass till oss - med utsikt över Bosporen och champange - det var helt fantastiskt!

Som riktigt dumma turister blev vi runtkörda i fem bussar - bland annat till Blå moskén!


Vi var jättefina i våra röda Sigma-tröjor, men det är inte riktigt min påse chips att resa på det sättet! ;-)

Då var det betydligt bättre när vi fick lite fri tid! Vi var ett gäng som med Laila som kartläsare begav oss till Grand Bazar och kryddmarknaden för att shoppa! Laila var inte bara bra på att läsa kartan - hon var även grym på att pruta!
Det bästa på hela resan var vårt lilla äventyr på lördag eftermiddag när vi fick uppleva Istanbul på riktigt genom att utforska själva och ta oss tillbaka till hotellet med diverse kollektiva resmedel. Trots alla upplevelser gick hemresan snabbare än vad den gjort med bussen dagen innan! :-)

Sista kvällens middag!

Mycket raki, många skratt och lite sömn blev det! =)

Som vanligt när jag är iväg blir jag sjukt rastlös och vill bara resa mer, se mer, uppleva mer och har inte alls någon lust att åka hem! Jag vet inte när det ska gå över...

tisdag 14 oktober 2008

What's up?

Jag känner mig trött trött trött och vill bara sova! Men, det finns inte så mycket tid till det just nu... "Sova kan man göra när man blir gammal" var det någon som sa och det är väl sant kanske! :)

Det är bara en arbetsdag kvar denna veckan dock och det känns UNDERBART! Tidigt i ottan på torsdag morgon bär det nämligen av mot Istanbul. Vi är uppåt en 200 pers från Sigma som åker och det ska bli hur kul som helst! =)

Väderprognosen verkar också bra - 20-23 grader och mestadels sol!


Funderar på om det kanske är dags att börja packa lite...

fredag 10 oktober 2008

Head over heals...

Fredag igen! Tiden bara springer iväg och jag springer med - hals över huvud...

Det har varit mycket på jobbet i veckan och stämningen på AB Volvo är lite skakig för tillfället... Man får väl se hur tryggt man sitter som konsult!? Jag vill verkligen inte bli utkastad just nu, både för jobbets skull men även för det sociala nätverk som jag fått under mitt år i Volvo-världen! Jag var senast idag ute med tjejerna från Powertrain - idag även med en nybliven Göteborgare som flyttat hit från Frankrike (en mycket trevlig tjej som jag bland annat varit på "cherry blossom tour" med i Japan). Tyvärr var både Karin och Linda sjuka idag, men vi har många andra saker inplanerade med tjej-gänget framöver!!! =)

Japan april 2008. Carole från Frankrike (som precis flyttat till GBG) och Megumi från Japan (som jag ska till Thailand med) - två av många mycket trevliga Volvo-tjejer!

Jag håller alltså tummarna för att jag ska få stanna på mitt uppdrag och jag kan inte låta bli att le när jag tänker på vad en annan tjej på Volvo upprört sa till mig i veckan: "det är faktiskt skillnad på konsulter och konsulter". Jag tror att hon menade det på ett positivt sätt för min del och det känns ju bra! ;-)

torsdag 2 oktober 2008

5 veckor till semester :)

Sådärja! Nu är resan betalt! Det blev en vecka! =)

Fick lite hjälp på traven av nya projekt på jobbet som innebär att jag antagligen inte kommer ha tid att vara ledig så mycket. Det är dock väldigt spännande saker som händer! Jag gillar verkligen mitt jobb!

Jag var tvungen att leta upp lite bilder från förra Thailandsresan!

Phi Phi Islands - vi var bara här en halvdag, men hit vill både jag och Megumi åka och kanske stanna en natt eller två!

Maya Bay - känns lite overkligt att man snart är tillbaka här! Jag har nog inte fattat riktigt än! ;-)

På väg tillbaka till Railay där vi bodde då!

Oj vad det blixtrar ute nu... Är det kallare eller varmare luft på väg in tro? Med tanke på att det är 6 grader ute nu får vi hoppas på varmare...

Om inte annat lär det nog vara varmt och skönt i Thailand om 5 veckor! :)

onsdag 1 oktober 2008

Reamonn - Star

Lyxproblem...

Nu är det bestämt - jag och Megumi ska åka på semester tillsammans! Alternativen var Thailand eller Vietnam, men eftersom det är billigare att flyga till Thailand valde vi det.

När Megumi sedan fixade gratis boende i Phuket bestämde vi att vi skulle åka dit. Hon har nämligen en kompis vars man är son till ägarna av Patong Resort Hotel. Man kan väl inte med att bo där helt gratis kanske, men billigt lär det ju bli i alla fall! :-)

Så - nu till mitt bekymmer!

Jag har hittat två flygalternativ:
7-14 nov för 8600 kr
eller
7-21 nov för 6400 kr
(det är samma flygbolag och restider)

Megumi kan bara stanna första veckan eftersom hon inte får ledigt mer än så.

Jag har beslutsångest! Ska jag stanna två veckor och vara en vecka själv?

Jag måste bestämma mig före kl 12 imorgon och det gör mig superstressad! Om jag väljer att bara stanna en vecka kommer jag säkert ångra mig när jag väl är där, men jag vet inte...

Snälla - hjälp! Hur ska jag göra?