fredag 28 november 2008

Hem till byn

Ensam hemma en regnig fredagkväll. Sista fredagen i november och snart första advent.

Många har börjat adventspynta men jag ska packa ner alla mina grejor i lådor för flytt hem till byn.

Jag drar mig för det... Att flytta är det värsta jag vet...

Behöver uppmuntran och något att se fram emot - huset är såå avlägset ännu! ;-)

Förresten - är det någon som vet varför jag inte lyckas få med min blogg på Bloggkartan.se eller knuff.se? Jag har ju gjort precis som det står att man ska göra?

söndag 23 november 2008

Mary Kay

Idag har jag varit på jul-öppet hus för Mary Kay i Marias studio!

Det var jättemysigt - julmusik, pepparkakor & glögg fick den allra första julstämningen att infinna sig så här en månad före jul! Dessutom shoppade jag en hel del nya produkter som jag ser fram emot att få.


Jag hade inte särskilt stora förväntningar när Maria hade den första hudvårdsklassen hos mig, men jag blev positivt överraskad och jag är så imponerad hur duktig Maria är! Nu använder jag nästan bara Mary Kay och är otroligt nöjd!

Titta gärna in i Marias webbshop så får ni se! =)

lördag 22 november 2008

HUSET

I eftermiddag ska jag titta på mitt lilla hus igen! På tisdag ska vi skriva kontrakt! =)

Här kommer lite bilder så länge:

Baksidan!

Huset från vägen!

Hall - kök rakt fram och vardagsrum till vänster!

Badrummet - ett av det bästa rummen i hela huset! :-)

Håll tummarna för att allt går vägen nu! =))

Jag har placerat min blogg i Benarebybloggkartan.se!

fredag 14 november 2008

En vecka går så fort...

Alltför snabbt var det dags att åka hemåt igen... Vi hade dock en halv dag kvar att njuta av sol och värme. Tidigt på fredag morgon var vi därför på plats på stranden i Patong.

Rakt upp bredvid höghuset låg Patong Resort Hotel där vi bodde. Jag kan verkligen rekommedera detta hotell (inte bara för att vi fick bo där gratis)!

På återseende Thailand och min japanska vän... Det känns alltid lite sorgligt att åka hem från en bra semester men extra tråkigt när man även lämnar sitt resesällskap. Många har frågat hur det var att resa med en japanska, men det fungerade utmärkt. Jag var personligen aldrig orolig för att det inte skulle funka bra - vi hade precis samma mål och önskemål för semestern!

Och om allt går enligt planerna kommer vi att ses igen i Japan i februari!

torsdag 13 november 2008

Bamboo Island

Trots en massa oväsen från barerna runt omkring sov vi gott i vår lilla bungalow på Phi Phi Don.

Med risk för att bli tjatig kommer ytterligare en bild från utsikten (detta fotot är taget när vi satt ute i solen och åt frukost).

Till vår glädje stötte vi på samma long tail båt-taxichafför som hade tagit oss till Maya dagen innan och vi frågade honom om tips på en annan fin strand. Han körde oss då till "Bamboo Island" för ytterligare en dag på kritvita paradisstränder...

Man önskade nästan att man hade kunnat stanna här för alltid...

På eftermiddagen var det dock dags att lämna Phi Phi och bege sig av mot Phuket igen. Jag spenderade hela tillbakaresan på däck med en massa andra soltörstande svenskar medan Megumi satt inne i AC-svalkan och sov! ;-)

onsdag 12 november 2008

Loy Krathong på Phi Phi Islands

På onsdag morgon bar det av till Phi Phi Islands. Sist jag var där stannade vi bara över dagen. Det var för lite så nu bestämde vi oss för att stanna en natt också. Vi fick tag på en "sea view bungalow" och möttes av följande utsikt från altanen och sovrummet! =)

Efter att vi lämnat våra grejor på hotellet och ätit lite lunch tog vi en taxi-båt till Maya Bay. Megumi blev lite sjösjuk, men jag var i mitt esse. Jag hade kunnat spendera hur lång tid som helst så här. Är jag deprimerad, ledsen eller arg - sätt mig på en båt i solen på havet så mår jag utmärkt sen! :-)

Det blev ju inte sämre när man kom fram till denna paradisstrand!

Det var ganska lugnt på Maya så vi hade åtminstone delar av stranden för oss själva!

PÅ vägen tillbaka stannade vi och snorklade på ett ställe och åkte förbi "Viking Cave". Jag vet inte om de bor folk här inne men det såg ut så!

Väl tillbaka på hotellet fick vi återigen njuta av den härliga utsikten! Så här hade man lätt kunnat ha det jämt!

Efter Patongs myller var det lugnt och skönt på Phi Phi. Ännu mera fridfullt hade det varit om de inte var tvugna att skjuta av fyrverkerier var 3e minut...

Till middag blev det skaldjur på en restarang vid stranden. Vi hade varsin blomma bakom (höger) öra - i Japan betyder tydligen det att man är "available"!

Även denna kväll firade man Loy Krathong och vi tog seden dit vi kom och köpte varsitt blomsterarrangemang. Det är meningen att man ska ta något från kroppen (hår, nagel eller dylikt) och placera på sin flytande blomster-flotte. När man sedan skickar ut den i havet skickar man samtidigt ut allt "dåligt".

Här flyter våra bekymmer iväg... Man kan ju alltid hoppas det i alla fall!

tisdag 11 november 2008

En lugn dag i Patong

Tisdagen blev något av en lugn mellandag. Vi stannade i Patong och slappade på stranden nedanför hotellet ända tills eftermiddagens åsk-oväder kom. Då gick vi och gjorde manikyr och pedikyr - 75 kr för att bli ompysslad i en och en halv timma! Lyxigt!

På kvällen blev vi återigen bjudna på middag av vårt värdpar. Man kan ju inte säga annat än att asiater är väldigt gästvänliga... Det är ju likadant i Japan.

Därefter tog fru hotellchef och hennes dotter med oss till Loy Krathong-uppträdandena i Patong!

måndag 10 november 2008

En minnesvärd utflykt till Koh Raya & en kväll på Fanta Sea

På måndagen var det dags för en snorkelutflykt med speedboat till Koh Raya!

Vi blev upphämtade tidigt på hotellet för avfärd mot Chalong där båten fanns.

Visst var det klarblått vatten när vi kom fram alltid, men dagen blev inte riktigt som vi hade tänkt oss... Precis när vi blev avsläppta på första stranden började det regna. Vi hoppade dock i det klarblåa vattnet ändå och insåg snabbt att båten hade lämnat oss där i 45 min - utan handdukar eller övrigt som kunde hålla en varm och torr. Regnet tilltog och eftersom det var varmare i vattnet än i luften stannade vi där. Tills det började åska... Då kändes det säkrast att gå upp och ställa sig under ett tak. Och där stod vi i bikini, utan handduk och huttrade tills vår kapten behahade komma tillbaka med båten!
Nästa stopp skulle egenligen vara ytterligare en snorkelvik, men vi övertalade kaptenen att det kanske var bättre att äta först och se om det skulle sluta regna.

Men det gjorde det inte! Snarare tvärtom! Det regnade och regnade... Och åskade!

När vi skulle ta oss tillbaka till båten från restaurangen som låg en bit inåt land regnade det mer än någonsin och några (svenska) deltagare på utflykten började tappa humöret. För att blidka de griniga turisterna fixade de underbara, serviceinriktade thailändade en traktor som skulle köra oss tillbaka. Hela gänget fick tränga ihop sig på flaket med två stora parasoll som regnskydd. Det måste verkligen ha varit en syn att se oss där! :-)

Väl tillbaka på stranden hade regnet skapat floder med vatten som drog med sig en massa skräp ut i havet. Den fina snorkelstranden var inte lika fin längre och det blev ingen mer snorkling denna dagen.
Istället blev vi bjudna på japansk middag på restaurang "Fuji" på ett shoppingcenter nära hotellet av hotellchefen och hans fru!

Det visade sig också att vårt gulliga värdpar hade fixat biljetter till Fanta Sea.

Där fanns elefanter som åtminstone såg lite lyckligare ut...

...vita tigrar som antagligen hellre hade varit någon annanstans än i sin bur...

...samt en massa affärer och annat som man kunde gå runt och titta på!

Kvällen på Fanta Sea avslutades med en show/cirkusuppträdande med både clowner och elefanter!

söndag 9 november 2008

En dag på Nai Harn och ovanliga upplevelser

Söndagen påbörjades ungefär på samma sätt som lördagen förutom att jag hade sällskap!

Megumi tyckte liksom jag att Patong Beach var lite för turistig så vi tog återigen en tuk tuk till Nai Harn. Även idag stannade vår taxichafför på denna utsiktsplats.

Det kom inget regn medan vi låg på stranden men man kunde se att det regnade rejält ut över havet!

På hemvägen ville Megumi stanna och rida elefant. Det var svajigt och annorlunda, men i slutändan kändes det bara sorgligt att stödja denna verksamhet. Varken elefanten eller hennes skötare verkade särskilt lyckliga med sitt liv...

Under söndagskvällen fick vi uppleva ytterligare en lite annorlunda sak. Efter middagen skulle vi sätta oss på en mysig bar och ta ett glas vin. Baren var dock inte vilken bar som helst visade det sig. För att göra en lång historia kort slutade det hela med att vi spelade 4-i-rad med två strippor/prostituerade. Till en början tyckte vi att det var lite komiskt men när de ville att vi skulle börja bjuda dem på drinkar fick vi nog och gick därifrån.

Man kan inte påstå att man känner sig stolt över att vara svensk när man ser alla feta västerländska gubbar med unga söta thailänskor...

lördag 8 november 2008

En lat dag på Nai Harn Beach

Trots att det var mitt i natten i min dygnsrytm vaknade jag ganska tidigt den första morgonen i Patong!

Håret var lockigt som vanligt i sådant fuktigt klimat - jag blir lika chockad varje gång! ;-)

Jag ville ju bara ut i värmen så direkt efter frukosten begav jag mig iväg ner till stranden! Patong Beach var dock alldeles för rörig för mitt humör, jag ville ju bara slappa i lugn och ro efter en tuff arbetsvecka. Istället tog jag en tuk tuk till "Nai Harn Beach" som jag hade fått tips om!


Där var det mycket lugnare. Nästan inget folk och inte alls lika många som fösökte sälja saker, massage eller diverse åkturer med bananbåtar, jetski osv.


Nöjd och glad slog jag mig ner i en solstol och bara njöt av värmen - ända tills det började regna! ;-) Det kom en rejäl skur mitt på dagen, men det var inte värre än att jag kunde krypa in under mitt parasoll och vänta lite!

När jag skulle hem slog jag en signal till samma taxiförare som hade kört mig dit.

Han hade då med sig otroligt söta dotter som han satte bak på flaket med mig. Hon sa ingenting men satt och log gulligt hela resan. Det var säkert noga uträknat och självklart fick hon lite dricks! ;-)

På hemvägen stannade vi också för att titta på utsikten, men jag blev mest fascinerad av denne Buddha som satt på toppen av ett berg!

Efter en dag i Thailand alldeles ensam insåg jag att jag faktiskt gillar att resa själv. Det är en otrolig frihet att kunna göra precis vad man vill och jag hade säkert kunnat roa mig en hel vecka ensam utan problem (vilket jag oroade mig för när jag funderade på om jag skulle stanna en eller två veckor).

Hur som helst - framåt kvällskvisten kom Megumi och det var såklart jättekul att ses!

Kvällen ägnades åt ett kort besök hos hotellchefen och hans fru (som låter oss bo och äta frukost gratis). Vi hade med oss lite presenter till dem från Sverige och Japan. Därefter lyckades vi hitta ytterligare en Thailändsk restaurang! Inte illa! ;-)

fredag 7 november 2008

Välkommen till paradiset

Efter en 10,5 h lång flygning med förvånansvärt mycket sömn är jag nu framme i Patong, Phuket, Thailand. Det är cirka 30 grader varmt och har åskat lite nu på kvällen.

Man får sig en tankeställare redan när man stiger av planet. Väljer vi självmant att bo i det kalla klimat som vi har i Sverige?! Ja, det gör vi ju faktiskt, men jag kan utan tvekan konstatera att det inte är klimatet som gör att jag stannar i Sverige. Jag trivs med 30 graders värme – så är det bara!

Väl framme på Patong Resort Hotel där jag fick ett förträffligt mottagande begav jag mig nästan genast ut för att ”se mig kring” som jag sa när jag var liten. Det hade redan hunnit bli mörkt ute, men jag lyckades hitta ner till någon form av huvudgata. Mitt första mål var mat – jag behövde någonting i magen helt enkelt och jag hade siktat in mig på vanlig hederlig Thailändsk mat.

Första restaurangen som jag fick syn på hette ”Karlsson’s”. Den gick bort. Nästa var McDonald's och nästa Harry's samt diverse pizzerior. De gick också bort – jag har ju precis anlänt till THAILAND! Till slut lyckades jag hitta en vanlig thailändsk restaurang på en liten tvärgata, där jag åt kyckling med cashewnötter ihop med ett glas vitt.

Det är otroligt mycket turistaffärer här om man jämför med Railay (där det nästan inte fanns några) och Khao Lak. Jag tror att vi kommer att kunna roa oss här en vecka utan bekymmer. På dagen imorgon ska jag roa mig själv – gissningsvis på en strand. Megumi kommer sen på kvällen!

Mina största problem just nu är att:
- kexchokladen smälter i värmen…
- Jag är rädd för att en vecka inte räcker...

När man sitter här med en Singha och lite lugn musik i bakgrunden så känns det helt OK trots dessa bekymmer.

Tänk om man alltid kunde hålla sina bekymmer på den nivån!?
Stranden i Patong (som för övrigt betyder "bananskog")!

tisdag 4 november 2008

Det blir kanske ett litet hus i alla fall...

Den som väntar får se! :-)


Jag har placerat min blogg i Mölnlyckebloggkartan.se!

måndag 3 november 2008

Mot nya mål... ?!

Det händer mycket nu.

Jag och M ska gå isär. Det är sorgligt och tungt. Men vad ska man göra när man inte kan leva tillsammans?! Vi var vänner förra veckan efter att vi bestämt oss för att bryta. Det var som att alla spänningar, förväntningar och besvikelser bara släppte... Det är ännu sorgligare.

Jag ska flytta, men jag vet inte vart. Jag tittar efter lägenheter och har lagt ett bud på ett hus. Nu får ödet avgöra. Jag tror dock att jag hade trivts i ett litet hus. Jag kan se mig själv sitta framför brasan med Svea i knät och läsa en bok. Det känns väldigt mycket mer lockande än en liten lägenhet i stan! Ja, jag vill verkligen bo i ett hus på landet, sen får man väl se hur det skulle vara att bo där själv!

Huvudsaken är nog att jag får landa lite. Det är för mycket nu. Detta... Projektledar-certifiering (IPMA nivå D) och semester före torsdag. Det är mycket på jobbet också. Roligt som vanligt, men mycket att göra innan semestern.

Idag var min kollega Elisabeth med i Computer Sweden: Virtuella Team kräver effektivitet. Det är sådant jag jobbar med!

Så - vad händer nu då?! Det återstår att se! Först och främst ska jag läsa projektledningsbok och åka till Thailand en sväng, sen får vi se vart ödet styr...

White Sand Beach i Khao Lak - Man får väl bara inse att man går på grund lite då och då! Sen gäller det att ta sig därifrån...