fredag 30 januari 2009

Nu är det dags...

... att blogga lite igen kanske. Det var ett tag sedan sist.

Efter att jag var sjuk i början av förra veckan har det varit ganska hektiskt på jobbet.

Nu lagom till Japan-resan har jag kommit ikapp hyfsat bra och det känns som om jag har läget under kontroll inför nästa vecka.

Det blir bara mer och mer oroligt på Volvo och flera av mina kollegor som också är konsulter måste sluta.

Jag insåg härom dagen att jag hade blivit fullständigt förkrossad om jag inte skulle få vara kvar på Powertrain. Jag trivs ju så himla bra - arbetsuppgifterna är roliga, jag har bra koll på läget och världens goaste kollegor (och vänner) både på kontoret i Göteborg och runt om i hela världen. Under det dryga året som jag har jobbat där har vi blivit ett riktigt bra team tycker jag. För ett år sedan var många i det globala nätverket nya, men nu jobbar vi riktigt bra tillsammans - trots att vissa av oss aldrig har träffats. Usch, jag lever kanske lite för mycket för jobbet...

Med nyinköpt hus är man självklart extra orolig för hur allvarlig downturn kommer att bli...

Imorgon bär det alltså av till Japan igen. Jag håller på att packa lite nu. Eller, nej. Jag packade lite förut. Nu tittar jag på Let's Dance. :-)

På söndag när jag kommer fram ska Megumi ha "welcome back"-party för mig. Såå gulligt! Hennes kompisar ville tydligen veta vad jag var för någon prick så hon har bjudit in dem och mig till sin lägenhet! Det ska bli himla trevligt. Jag får verkligen försöka sova ordentligt på planet så att jag är hyfsat pigg och fräsch när jag kommer fram.

Sen drar ju arbetsveckan igång med utbildningar hela dagarna. Jag känner dock att jag har koll på läget och japaner är väldigt bra elever.

Undrar hur mycket kläder man behöver ha med sig för 2 veckor!? Kan man ha med sig två par stövlar!? Hmm.. Jag får se vad som får plats i resväskan!

Kanpai!

fredag 23 januari 2009

onsdag 21 januari 2009

Vargspår i snön!?

Tidigt i söndags morse var det fullt med konstiga spår på tomten. De löpte från vägen, förbi huset, upp mot stallet, över gödselstacken och vidare in i skogen.

Efter lite egna efterforskningar konstaterade mamma att det skulle kunna vara vargspår. Vargar har varit synliga mellan Landvetter och Mölnlycke för bara ett par veckor sedan så det är inte omöjligt att de har tagit sig vidare hit.

Några telefonsamtal ledde till att ett jaktlag kom upp och tittade på spåren. Det var svårt att säga säkert vad det var eftersom man inte kunde följa spåren så långt, men alternativet skulle vara två stora hundar. Det går inga vägar förbi här, så hundar passerar sällan. Det var inte heller några spår från människor i närheten. I så fall måste det ha varit två stora hundar på rymmen mitt i natten - vilket kanske inte är så troligt.

Spåren har rätt storlek för att vara varg och man ser avtrycken från klorna tydligt vilket också skulle vara karaktäristiskt.


Se själva - är det någon som har några tips om vad det kan vara?!!?

torsdag 15 januari 2009

Ännu en bra dag i ett bra liv!

Idag har varit en synnerligen bra dag!

Det finns nog många som aldrig skulle kunna säga så om en dag som har ägnats åt arbetsrelaterade aktiviteter från 07:40-19:20 (exkl. restid). =)

Efter den "vanliga arbetsdagen", som ägnades åt en utbildning (som jag höll) och flera andra möten, var det ett stort informationmöte för hela Sigma Solutions i Väst. Det är så roligt att delta på Sigma-aktiviteter och se hur engagerade och drivna alla är!

Jag har alltid haft svårt att se jobbet enbart som en inkomstkälla. Många har sagt till mig att inte leva så mycket för jobbet, men jag hade blivit fullständigt uttråkad om jag bara skulle jobba för att tjäna tillräckligt mycket pengar för att göra det jag vill.

Om man ägnar så stor del av sin tid åt att jobba så måste man ju tycka att det är kul! Tänk vad mycket roligare att se livet som ett liv, där jobb och fritid ingår, än att skilja helt och hållet på arbetsliv och privatliv. På samm sätt som man tar med sig jobbet hem på fritiden - genom att man funderar och diskuterar arbetsrelaterade saker samt deltar i arbetsrelaterade nätverk och aktiviteter - så finns ju fritiden på jobbet eftersom man har så mycket vänner där samt jobbar med saker som man tycker är roligt.

Missförstå mig inte. Jag ägnar absolut inte all tid åt att jobba. Jag har en massa fritidsintressen och jobbar sällan övertid. Men jag engagerar mig gärna, även på fritiden. Det blir mycket roligare så!

Jag har jobbat på arbetsplatser där all utveckling varit så trög så att folk tappar orken och slutar engagera sig. Jag är så otroligt glad när jag gång på gång inser att det inte alls är så på Sigma. Jag är glad och stolt över att få vara en del av ett sånt "gott gäng" och jag antränger mig gärna lite extra "på min fritid" (som vissa ser det) för att få vara med och driva företaget framåt. Många tänker nog att "jag gör inte så stor skillnad", men om alla anstränger sig lite extra så blir det jäkligt bra!

Att sedan komma hem från en riktigt bra arbetsdag, kliva ut bilen, höra hästen gnägga i stallet, komma in och höra en brasa spraka i kaminen är helt enkelt toppen!

måndag 12 januari 2009

söndag 11 januari 2009

Time flies

Nu är första arbetsveckan efter jul- och nyårshelgen till ända.

Tre arbetsdagar är ju inte så ansträngande, men det tar ett tag innan ekorrhjulet har fått upp farten igen. Nu kommer det dock att snurra på i en väldig fart de närmsta veckorna. Jag har ett overkligt fullspäckat schema med många saker som kräver lite extra fokus. Om tre veckor åker jag till Japan igen. Utbildningen som jag ska hålla liknar dock den som jag höll i somras så det känns helt OK! Japaner är duktiga och roliga elever. De var väldigt nöjda med utbildningen sist och nu har vi dessutom gjort några förbättringar så det ska nog gå bra!

Jag ser självklart också mycket fram emot att träffa alla mina japanska vänner igen. Förutom den obligatoriska roadtripen med Tani ska jag träffa Megumi's familj, pojkvän och vänner samt hälsa på i hennes lägenhet. Sen får jag väl försöka träffa Kana och Masako lite också.

Imorgon är det jobb igen. Helgen har gått fort. I fredags var jag och tjejerna från jobbet på champagne afterwork på Lotus Bar. Mycket trevligt! Igår var jag på nyårsrevy-premiär på Wendelsberg.

"FRA - Fest Rakt Av" var årets titel och den var lika bra som vanligt. Den första vi sprang på i foajén var dock tandläkare B. Han är både duktig och trevlig men blotta åsynen av honom får mig att tänka på stora bedövningssprutor och borrmaskiner. Hua! Man vågade inte ens köpa fika i pausen sen. Pappa skulle äta en mazarin som jag fick hålla när han gick på toaletten. Jag var ju livrädd att Dr B skulle komma förbi då och börja prata om syraangrepp och karies (jag har haft ganska mycket problem med tänderna så jag har hört hans förmaningar ett antal gånger). Nu äter jag ju knappt godis längre, men det hade väl inte Dr B trott på om han såg mig stå där med en mazarin i handen... :-)

Idag har jag varit hos Magnus och hämtat lite post, drickit kaffe latte (han har en ny fin kaffemaskin) samt räddat några krukväxter från total uttorkning. Det var trevligt och vi var även på Allum en sväng. Han skulle lämna tillbaka en julklapp och jag tittade lite på stövlar.

Det var svårt att gå på Allum och se all rea (det är mer rea nu och färre folk än under mellandagarna) utan att köpa något. Men jag talade om för mig själv gång på gång att jag faktiskt inte behöver mer kläder. Det var svårt, men jag lyckades hålla fokus till skoaffärerna. =)

Jag tycker faktiskt inte att det är så roligt att titta på stövlar. Jag har alldeles för smala vader så alla fina stövlar ser ut som gummistövlar på mig. Jag kanske kan hitta max ett par stövlar i varje affär som överhuvudtaget skulle kunna funka på mina ben. Det gör ju att utbudet blir minst sagt begränsat. Jag hittade i alla fall ett par som jag köpte till slut. Jag har inte köpt nya stövlar på ett helt år trots att jag använder det varje dag. Eller jo... Jag har nog köpt sju par eller så, men inga som jag har behållit. Bland annat på grund av att de ser ut som gummistövlar eller kanoter till mina rasben...

söndag 4 januari 2009

Livet på landet...

... kan vara ganska skönt även på vintern! I alla fall när det är soligt och man är ledig!

Idag har vi varit ute på Yxsjön och åkte skridskor, imorgon blir det samma sak!

Jag minns att vi för längesen i skolan fick i uppgift att skriva om "vårt eget smultronställe". Jag minns att jag skrev om Yxsjön och vår brygga! Nu är man något äldre och har rest till diverse fantastiska platser i världen, men "smultronstället" är fortfarande Yxsjön! Helt klart!

Viva La Vida

torsdag 1 januari 2009

Mitt 2008

Januari 2008
När 2008 började var allt upp och ner... Jag visste varken ut eller in och funderade mycket på hur det skulle bli... I samma veva började jag på ett nytt uppdrag på jobbet som visade sig kräva en hel del.

Februari 2008
Januari avslutas och februari inleddes med 2 veckor i Thailand. En härlig resa på många sätt, men som jag tyvärr inte uppskattade så mycket som jag kunde ha gjort om vissa saker varit annorlunda! En vecka på Railay och en vecka i Khao Lak gav mig dock ett välbehövligt avbrott från jobbet. Väl hemma igen försökte jag skjuta undan mina bekymmer och fokusera på jobbet. Vissa dagar kom jag knappt ur sängen dock.

Mars 2008
Även mars var en tung månad, kanske en av de tyngsta som jag har upplevt. Några få ljusglimtar i form av härliga skidresor. Mot slutet av månaden insåg jag att jag inte kunde fortsätta så här. Något måste förändras.

April 2008
I april började jag må bättre. Mycket tack vare en resa till Japan och en vecka med Kay Pollack's bok - "Att välja glädje". Denna kombination var precis vad jag behövde just då! Endast fem dagar efter hemkomsten från Japan bar det iväg igen - denna gången över Atlanten till USA. Det var en utmaning att planera och hålla den utbildning som jag åkte till USA för, men mina kollegor verkade nöjda och jag fick shoppa loss på Prime Outlets i Hagerstown! =)

Maj 2008
Väl hemkommen från USA kändes allt mycket bättre. Jag såg positivt på saker och ting och var glad igen, men jag var sjukt rastlös. Ville resa mer, se mer, uppleva mer! En restresa till Grekland, Karpathos botade en del av min rastlöshet. Denna fantastiska vecka präglades av avkoppling och lugn. Vi njöt verkligen av att vara i "det riktiga" Grekland - Magnus och jag. Åkte runt på vår MC och upplevde så mycket vi kunde. Små ödsliga vikar med klarblått vatten, pittoreska bergsbyar, getter, moussaka hemma hos en gammal grekisk dam osv. osv. Jag ÄLSKAR verkligen Grekland och efter de tidigare resorna till Asien kändes det nästan som att komma "hem"!

Juni 2008
Det var väldigt fint väder i slutet av maj och i början av juni så det kändes helt OK att komma hem från en semester för en gång skull. Jag vet att jag spenderade många timmar på bryggan då! Bekymmerslösa helger i solen och utomhusluncher på jobbet - härligt! Började även umgås lite med mina kollegor och hade ett par härliga kvällar på stan med dem samt med andra vänner! Midsommar på Ängön!

Juli 2008
Semestern närmade sig och jag passade på att åka till Ängön på helgerna. Jag hade fullt upp på jobbet och den sista veckan innan semestern bar det av till Japan igen! Efter en småruggig månad hemma var det underbart att komma till Japans varma och fuktiga klimat (som de själva inte alls tyckte om). Långa och tuffa arbetsdagar med 6 timmars seminarier/utbildning om dagen samt möten efter det. Middagar med olika kollegor och vänner varje kväll och en helg med oförglömliga utflykter. En förkylning på det gjorde att jag var hyfsat utmattad när jag satte mig på flyget hem efter 9 dagar. Förkylningen gick över i samma stund som jag var hemma och samtidigt blev det högsommarvärme.

Augusti 2008
Vi spenderade några riktigt härliga högsommardagar hos Tobias familj i Stenungsund. Att vakna i ett hus på landet av att tuppen gal, äta frukost i deras mysiga kök, packa matsäck och sedan spendera hela dagen ute på havet är det bästa som finns. Dagarna avslutades med ett dopp i någon av insjöarna i Svartedalen för att tvätta håret etc (duscha gjorde jag nog inte på en vecka). På kvällarna grillades det kött och dracks vin. Vår vecka på Ängön var inte riktigt lika härlig eftersom vädret var lite mer instabilt men jag vet att vi sov väldigt mycket och snickrade en del på friggeboden. Sista semesterdagarna bar det av till vår stuga i Örebro med pappa, syster och syskonbarn. Intensiva men jättemysiga dagar med familjen! :-) Jag kände mig verkligen utvilad och engagerad när jag kom tillbaka till jobbet!

September 2008
September var nog lite av en lugn mellanmånad. Det hände inte så jättemycket förutom ett väldigt roligt och fint bröllop när Diana och Majne gifte sig. Jag var ute i skogen mycket och njöt av det fina höstvädret - både med hästen och på ett par svampturer. Jobbet kändes bara bättre och bättre och jag var helt enkelt ganska tillfreds.

Oktober 2008
Efter lugnet i september kom en mer turbulent månad - minst sagt! Det blev stökigare och stökigare på hemmaplan och jag försökte nog hålla mig därifrån så mycket jag kunde - igen! Resan till Istanbul med Sigma kom vid ett passande tillfälle och under dessa intensiva dagar skrattade jag nog mest och sov minst på hela året! En vecka efter hemkomsten från Istanbul kulminerade katastrofen på hemmaplan och vi bestämde oss för att bryta upp. Beslutet var en lättnad i många avseenden och det var inte alls lika jobbigt att vara hemma längre.

November 2008
November inleddes med ännu ett välbehövligt avbrott från verkligheten! Jag och min japanska kollega och väninna Megumi träffades i Thailand för en veckas härlig solsemester. Eftersom jag inte njöt fullt ut av den förra Thailandsresan kändes det riktigt bra att komma dit igen. Vi gjorde en massa roliga saker och en vecka gick alldeles för snabbt förbi. Väl hemkommen var det dags att ta tag i sitt liv igen. Jag började titta efter lägenheter, men det var bara deprimerande. Det slutade med ett eget hus! =)

December 2008
2008 års sista månad inleddes med en flytt till mamma och pappa - tillfälligt tills jag får huset. Det kändes tungt först, men väl på plats känns det helt OK! Tillvaron blir mer och mer stabil. Jag har det riktigt bra på jobbet och umgås med många vänner! Julen var lugn, skön och avslappnad! God mat, mycket sömn, härliga ridturer och promenader i det fina vädret!

Med tanke på allt som hänt under året känns det riktigt bra nu! Jag skrev i något inlägg tidigare i höstas att jag inte visste om 2008 varit det bästa eller värsta året. Jag vill helt klart säga att det har varit det mest händelserika året i alla fall. Jag skulle aldrig vilja ha alla erfarenheter och resor ogjorda! Tidvis har det varit ganska nattsvart, men lika ofta helt fantastiskt! Man kan väl säga att gråzonerna har varit ganska få!

Till sist! Årets sista kväll spenderades på en riktigt bra fest med min bästa vän och i övrigt trevligt sällskap!



Nu är det 2009 och ingen vet vad som väntar! Gott Nytt År! ;-)