lördag 27 juni 2009

Sommar

Är mitt uppe i en skön somrig helg med familjen på sommarstugan!

Jag har fått smaka både sol, bad och god mat. Efter två dagar i bikini och flip flops börjar man verkligen komma in i semester "mode" och det känns inte alls lockande att åka hem för att jobba två veckor till...

10 personer i liten motorbåt :-)

Krabbfiske

Hela familjen äter grillat!

Det bästa man har sätter man på bordet...

Igen :-) (detta är Marta)

I morgon bär det av till Koljön för att få fler fräknar på näsan!

lördag 20 juni 2009

Sju sorters blommor...

Idag har jag haft en glad midsommar! Jag hoppas att jag lyckades leva upp till midsommartraditionerna hyfsat inför mina franska gäster!

Vi började klassiskt med sill och potatis samt jordgubbstårta!

Sen blev det midsommarfirande med dans kring stången! Oj vad längesen det var! Men vissa saker glömmer man inte! Som "raketen" till exempel! ;-)

Vad är väl mer svenskt än en sådan här sommaridyll!?
Carole's spontana uttryck när vi kom ner till sjön var "you never told me that you live in paradise"! Nej! Det har jag nog inte berättat!

Söta och kära som få!

Sen blev det grillning med fransk grillmaster! :-) Gott kött, goa grillspett, gott franskt vin och svenska nubbar (goda? - nej, inte särskilt).

Under huvudkudden ligger nu sju sorters blommor och väntar! Tyst var jag när jag plockade dem, men jag hoppade bara halvhjärtat över ett häststaket (två gånger - över samma staket)... När jag var på väg över en trä-gärdsgård tyckte jag att någon kom så jag lät bli! Vill inte bli tagen för att vara fullständigt tossig...

Tänk om jag inte drömmer om någon inatt bara för det!? Och tänk om jag faktiskt drömmer om någon...

torsdag 18 juni 2009

Midsommar!

Upptäckte att det var ett tag sedan jag bloggade sist!

Tiden har bara sprungit iväg med jobb och vänner som hälsat på o.s.v.

I måndags jobbade jag hemifrån! (Tips! Glöm inte att använda solskyddsfaktor när du deltar i telefonmöten från trädgården!)

Min nya hobby "grönsaksodling" tar också lite tid! Än så länge har jag dock lyckats hålla mina små plantor vid liv. Jag har bland annat tomater, gurka, pumpa, vinranka, ruccola, potatis, sockerärtor, rädisor, dill, rabarber, gräslök och smultron som frodas i och runt växthuset.

Behöver jag säga att både jag och Svea trivs!?

Imorgon ska jag fira midsommar med fyra fransoser! Det ska bli riktigt roligt att fira en riktigt traditionell svensk midsommar! Vi börjar hemma hos mig med sill och potatis samt jordgubbstårta! Sen blir det midsommarfirande vid Wendelsberg med tombola och dans runt midsommarstången! På kvällen grillning med franska viner samt svenska nubbar på glasverandan! :-)

Jag planerar också att gå ut och plocka sju sorters blommor! Jag har aldrig lyckats drömma om någon när jag har haft blommor under kudden, men det var längesen sist så det kanske kan vara värt ett nytt försök!?
Wish me luck! :-)

måndag 1 juni 2009

Sommarhälsning i juni

Var glad min själ åt vad du har
nu har du 100 sommardar
och detta är den första!
När solens lopp sin ände tar
så har du 99 kvar
och någon blir den största...
Giv noga akt på var du står
i morgon är med ens igår
det går så fort att vandra
Lägg märke till att vad du får
är 100 sommardar per år
I morgon är den andra...
Kajenn