onsdag 21 januari 2009

Vargspår i snön!?

Tidigt i söndags morse var det fullt med konstiga spår på tomten. De löpte från vägen, förbi huset, upp mot stallet, över gödselstacken och vidare in i skogen.

Efter lite egna efterforskningar konstaterade mamma att det skulle kunna vara vargspår. Vargar har varit synliga mellan Landvetter och Mölnlycke för bara ett par veckor sedan så det är inte omöjligt att de har tagit sig vidare hit.

Några telefonsamtal ledde till att ett jaktlag kom upp och tittade på spåren. Det var svårt att säga säkert vad det var eftersom man inte kunde följa spåren så långt, men alternativet skulle vara två stora hundar. Det går inga vägar förbi här, så hundar passerar sällan. Det var inte heller några spår från människor i närheten. I så fall måste det ha varit två stora hundar på rymmen mitt i natten - vilket kanske inte är så troligt.

Spåren har rätt storlek för att vara varg och man ser avtrycken från klorna tydligt vilket också skulle vara karaktäristiskt.


Se själva - är det någon som har några tips om vad det kan vara?!!?

1 kommentar:

Caroline sa...

Det kan inte vara hundspår... Finns ingen hundras, vad jag vet iaf, som har så smala tår. Hundspår är mer runda. Det måste vara något annat...

Hur ser grävlingsspår ut då?