måndag 10 november 2008

En minnesvärd utflykt till Koh Raya & en kväll på Fanta Sea

På måndagen var det dags för en snorkelutflykt med speedboat till Koh Raya!

Vi blev upphämtade tidigt på hotellet för avfärd mot Chalong där båten fanns.

Visst var det klarblått vatten när vi kom fram alltid, men dagen blev inte riktigt som vi hade tänkt oss... Precis när vi blev avsläppta på första stranden började det regna. Vi hoppade dock i det klarblåa vattnet ändå och insåg snabbt att båten hade lämnat oss där i 45 min - utan handdukar eller övrigt som kunde hålla en varm och torr. Regnet tilltog och eftersom det var varmare i vattnet än i luften stannade vi där. Tills det började åska... Då kändes det säkrast att gå upp och ställa sig under ett tak. Och där stod vi i bikini, utan handduk och huttrade tills vår kapten behahade komma tillbaka med båten!
Nästa stopp skulle egenligen vara ytterligare en snorkelvik, men vi övertalade kaptenen att det kanske var bättre att äta först och se om det skulle sluta regna.

Men det gjorde det inte! Snarare tvärtom! Det regnade och regnade... Och åskade!

När vi skulle ta oss tillbaka till båten från restaurangen som låg en bit inåt land regnade det mer än någonsin och några (svenska) deltagare på utflykten började tappa humöret. För att blidka de griniga turisterna fixade de underbara, serviceinriktade thailändade en traktor som skulle köra oss tillbaka. Hela gänget fick tränga ihop sig på flaket med två stora parasoll som regnskydd. Det måste verkligen ha varit en syn att se oss där! :-)

Väl tillbaka på stranden hade regnet skapat floder med vatten som drog med sig en massa skräp ut i havet. Den fina snorkelstranden var inte lika fin längre och det blev ingen mer snorkling denna dagen.
Istället blev vi bjudna på japansk middag på restaurang "Fuji" på ett shoppingcenter nära hotellet av hotellchefen och hans fru!

Det visade sig också att vårt gulliga värdpar hade fixat biljetter till Fanta Sea.

Där fanns elefanter som åtminstone såg lite lyckligare ut...

...vita tigrar som antagligen hellre hade varit någon annanstans än i sin bur...

...samt en massa affärer och annat som man kunde gå runt och titta på!

Kvällen på Fanta Sea avslutades med en show/cirkusuppträdande med både clowner och elefanter!

Inga kommentarer: